Laureaten van de gedichtenroute bekend!!!

Laureaten van de gedichtenroute bekend!!!

21 inwoners van Vosselaar sturen gedicht in over " HET DORP"

op 11 juli 2023 om 16:06

Op de tien wimpels staan niet alleen de gedichten zelf. Heemkundige kring Adriaen Ghys leverde bij elk gedicht een passende historische foto die telkens onderaan de wimpel staat. Uiteindelijk beloonde het Davidsfonds 3 dichters Els Van Bouwel, Chris Hermans en Anneleen Van Lommel met een boekenpakket. Het gedicht Ons Dorp van Anneleen Van Lommel kaapte de hoofdprijs weg. Tiengedichten werden geslecteerd en hangen nu uit in het centrum van Vosselaar tot eind augustus. Dan krijgen de 10 dichters hun wimpels met het gedicht mee naar huis, als extra prijs.

“De Konijnenberg, de melancholische hang naar vroeger en ook de liefde voor het dorp kwamen uitgebreid aan bod bij de ingestuurde gedichten”, vertelt Frank Helsloot.

We danken alle deelnemers voor hun deelname en we willen volgende jaar weer proberen om dit keer jonge dichters aan het werk te zien, hoe en over welk thema is nog een vraagteken.

3 laureaten gedichtende dichtersprijsuitreiking

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit